Svečano se rastali kovačički maturanti

Kovačički mali maturanti, generacija 2009 – 2010 svečano se rastala od jednog dela života i uskoro će svako od njih krenuti nekim novim putem.

Svečano se rastala još jedna generacija učenika Osnovne škole „Mlada pokolenja“ u Kovačici. Osmesi ali i poneka suza samo su potvrdili koliko emocija donose ovakvi rastanci.

Ova generacija rođenih 2009 – 2010 godine brojala je 50 učenika, koji su prvi preskošili opštinski prosek na završnim ispitima i tokom osam godina bili su uspešni u mnogim oblastima. Kako navodi direktorka pomenute vaspitno – obrazovne ustanove, Anjička Bireš, od 50 malih maturanata, 13 njih su uspešni nosioci Dositejevih diploma, 6 nosioca Vukovih diploma: Hana Špringelj, Sara Šimon, Aleksandra Venjarski, Lina Jovana Šajin, Hana Krišan i Dominik Kizur. Učenica generacije je ove godine bila Aleksandra Venjarski.

Svečana priredba održana je u holu osnovne škole, nakon toga usledilo je zajedničko fotografisanje i ples sa roditeljima. Ono što svaki učenik nosi sa sobom nakon završenog jednog bezbrižnog dela života jesu lepa sećanja.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *