OŠ „Moša Pijade“ sprovodi akciju prikupljanja e-otpada za nastavna sredstva

OŠ ”Moša Pijade” i ove školske godine sprovodi akciju prikupljanja e-otpada za nastavna sredstva.

Osnovna škola „Moša Pijade“ i ove školske godine organizuje akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada sa ciljem prikupljanja sredstava za unapređenje nastave. Svi građani koji kod kuće imaju neupotrebljive i neispravne elektronske uređaje, poput starih telefona, računara, kućnih aparata i drugih uređaja, mogu ih doneti u školu, gde će biti organizovano njihovo prikupljanje i prosleđivanje na reciklažu. Akcija traje do kraja oktobra 2024. godine, a u njoj mogu učestvovati učenici, njihovi roditelji, ali i svi meštani koji žele da doprinesu ovoj korisnoj inicijativi.

Prikupljanjem elektronskog otpada škola ne samo da doprinosi očuvanju životne sredine, već i ostvaruje značajne finansijske benefite koje će usmeriti ka poboljšanju nastave. Sakupljeni uređaji biće prosleđeni ovlašćenim kompanijama za reciklažu, a sredstva dobijena na taj način biće upotrebljena za kupovinu nastavnih sredstava, poput interaktivnih tabli, računara i drugih potrebnih uređaja koji će modernizovati i obogatiti obrazovni proces.

Ova akcija ima višestruki značaj – podstiče ekološku svest učenika i građana, omogućava pravilno zbrinjavanje elektronskog otpada, i direktno utiče na unapređenje kvaliteta nastave u školi. U OŠ „Moša Pijade“ ističu da je svako doneto parče elektronskog otpada važan korak ka zajedničkom cilju – stvaranju boljih uslova za učenje i zaštitu životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *