Sednica OU penzionera Kovačica: Analiza aktivnosti i planovi za budućnost

Sednica OU penzionera Kovačica: Analiza aktivnosti i planovi za budućnost

Sednica Izvršnog odbora Opštinskog udruženja penzionera Kovačica održana je juče, 17. septembra, u Kovačici. Na sednici su prisustvovali predsednici svih mesnih organizacija, Nadzornog odbora i komisija, gde su sumirani dosadašnji rezultati i razmatrani planovi za naredni period.

Analiza realizacije godišnjeg plana

Tokom sednice, posebna pažnja posvećena je analizi realizacije aktivnosti predviđenih godišnjim planom. Razmotreno je kako je protekla podela ogreva, kao i podela vaučera, koja je izazvala najviše izazova. Najviše se govorilo o skraćenju vremena čekanja na vaučere i poboljšanju procesa dodele.

Jedna od tema bila je i informisanje o načinima za ostvarivanje prava na besplatan boravak u banjama, što je od velikog značaja za penzionere koji imaju pravo na ovu povlasticu.

Podela humanitarnih paketa

Na sednici je takođe razmatrana i uspešno završena podela humanitarnih paketa najstarijim i najsiromašnijim penzionerima. Kako je istakao Jan Korenj, predsednik OO penzionera, sredstva za ove pakete obezbeđuje PIO fond, koji kontinuirano podržava socijalno ugrožene penzionere.

Aktivnosti sportskih i kulturnih sekcija

Podneti su i izveštaji rada sportskih i kulturnih sekcija, uz naglasak na važnost daljeg jačanja aktivnosti unutar ovih sektora. Dogovoreno je da se rad Opštinskog udruženja penzionera Kovačica predstavi na predstojećem sastanku Republičkog izvršnog odbora, koji će biti održan u Vrnjačkoj Banji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *