Afričko selo u Crepaji!

U okviru letnjih kreativnih radionica koje organizuje Opštinska biblioteka Kovačica, u svim mestima naše opštine koje imaju ogranke biblioteke, bibliotekari se trude da prirede sadržaje za mališane koji su zanimljivi, podstiču kreativnost i maštu. Angažovani su koordinatri radionica u skladu sa tim, a jedna od kreativnih dečjih radionica bila je zanimljivo putovanje na afrički kontinent.

Naime, u ogranku biblioteke u Crepaji, mališani su imali prilike 25.jula da upoznaju kulturu afričkih plemena, naprave maketu afričkog sela, ali i, da upotpune doživljaj, pravili su aksesoare za sebe. Dok su radili, klinci su slušali afričku muziku što je učinilo da radionica ima posebnu atmosferu.

Koordinatorka Bojana Nikolić je razgovarala sa decom o kulturi življenja afričkih plemena, o izgledu njihovih kuća, o njihovom folkloru. Takođe, upoznala je prisutne sa faunom karakterističnom za područije Afrike.

Naredna radionica u Crepaji zakazana je za danas, 26.jul. Narednog dana, 27.jula planirana je radionica Oseti zajedništvo kroz igru Jelene Kosovac, a za početak avgusta 3. i 4. planirana je radionica Veština senčenja Ivana Karafilovskog.

VIDEO:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *