Dom kulture ‚‚3.oktobar” polako dobija novi izgled

Dom kulture 3.oktobar oduvek je bio centar kulturnog života Kovačičanki i Kovačičana. Dugi niz godina bio je zanemarivan i zgradu ove ustanove zub vremena nije štedeo. Postoji tendencija da se kompletna zgrada doma uredi i renovira, ali s obzirom na obim i vrednost poslova, renoviranje i rekonstrukcija obavljaju se postepeno.

Tokom prethodne godine u Domu kulture 3.oktobar u Kovačici renovirane su 4 prostorije koje su bile vitalne za funkcionisanje umetničkih društava u okviru doma kulture. Tokom ove godine radovi se nastavljaju, a planirano je još puno toga.

Renoviran je toalet, nova vrata na glavnom ulazu su postavljena, zamenjeni su prozori i okrečene su prostorije u kojima se izvode probe. Stolarija je bila u lošem stanju, tako da je najveći problem rešen. Takođe, kritičan je i krovni pokrivač u domu kulture u Kovačici, pa je to u planu za dalju rekonstrukciju. U velikoj sali radilo se na električnim instalacijama.

Takođe, u planu je i zamena zavesa i krečenje velike sale. Takođe, predstoji i rešavanje pitanja grejanja u Domu kulture 3. oktobar, što direktor Jan Tomaš očekuje da će biti rešeno tokom ove godine. Direktor najavljuje i molersko-zanatske radove koji će biti izvedeni u skladu sa mogućnostima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *