Iz opštinske kase izdvojeno 1,5 miliona i isto toliko stiglo je od NSZ za javne radove

Za izvođenje javnih radova u opštini Kovačica ove godine izdvojeno je tri miliona dinara, a preko javnih komunalnih preduzeća i domova kulture uposleno je dvadesetak ljudi.

Konkurs za javne radove je realizovan zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), pri čemu je iz opštinske kase Kovačice za to izdvojeno 1,5 miliona dinara i isto toliko stiglo je od NSZ.

– Opština Kovačica je specifična po tome što imamo ukupno sedam javnih komunalnih preduzeća, u svakoj mesnoj zajednici po jedno. To su manja preduzeća koja nemaju uvek dovoljno radnika i nerealno je da ih imaju kao stalno zaposlene. Kada naiđu sezonski poslovi uređenja naselja od proleća do jeseni, angažuju se radnici putem javnih radova u trajanju od šest meseci – kaže Danijel Magdu, rukovodilac Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj u Opštinskoj upravi Kovačice.

On napominje da se javnim radovima angažuju lica koja spadaju u teže zapošljive kategorije, tako da im se na taj način omogućava da ostvare prihode, a i da se njihovim angažovanjem urade korisni poslovi za lokalnu zajednicu.

Za upošljavanje u okviru javnih radova, pored komunalnih preduzeća sa projektima su konkurisali domovi kulture, pa su zajedničkim naporima uređivani centri naselja i preduzimane akcije na uređenju životne sredine. Radilo se i na betoniranju staza, čišćenju kanala i uređenju javnih površina.

Izvor: Dnevnik.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *