Galerija: Radovi sa kolonije OU Invalida rada svake godine sve bolji

Radovi sa likovne kolonije OU Invalida rada svake godine postaju sve bolji i bolji, svedoči nam predsednik udruženja, Marci Đuriš. Ove godine uspeli su da ugoste blizu 60 slikara iz različitih delova naše zemlje, a posebno iz Banata, Bačke i Srema. Bilo je slikara iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Sremskih Karlovaca.


U okviru proslave Dana Padine, za subotu 18. avgust bila je zakazana slikarska likovna kolonija u okviru Opštinskog udruženja Invalida rada. Pomenuta kolonija ima, sada već, dugoročnu tradiciju i uskoro će slaviti desetu godišnjicu održavanja. Pored izlože radova sa prethodnih kolonija, održane su i izložbe dečjih radova i ručnih radova. Pored odraslih, na koloniji je stvarao i podmladak vođen učiteljicama.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


U Osnovnoj školi Maršal Tito u Padini održana je slikarska likovna kolonija, a slikari su imali prilike da rade od sam časova izjutra, do 14 sati. Nakon toga, imali su priređen ručak od strane organizatora.

Među stvaracima bilo je raznih dela – od umetnika koji u trenutku stvori profil rezanjem kartona, do slikara portreta, pejzaža, ali i onih koji su svoja dela stvarali koristeći dim.

Šarenilo šarenila, slike bogate koloritom vladale su među slikarima ovoga puta. Kičica je bila laka, a sva neophodna sredstva za stvaranje unapred obezbeđena.

Slikarsku likovnu koloniju otvorio je predsednik udruženja Marci Đuriš, ali i predsednik opštine Kovačica Milan Garašević. Predsednik opštine ovog puta je rekao:

Opština Kovačica prepoznala je značaj delovanja Opštinskog udruženja invalida rada i finansijski podržala ovu koloniju i smatram da nismo pogrešili. Nadam se da će svi prisutni slikari danas biti ambasadori Kovačice, da će je rado posećivati i da će udruženje i mi, kao opština, biti dobri domaćini.

Marci Đuriš dodao je da je podrška opštine bila veoma važna i značajna, koliko u finansijskom smilsu, toliko i moralnom. U narednom periodu, navode iz udruženja, pripremaće 10. po redu za narednu godinu. Jubilarna slikarska likovna kolonija će svakako biti jedna velika pobeda za ovo udruženje, jer su počeci bili teški kada pre devet godina nije bilo gotovo nikakve podrške za ovaj, danas već, uspešan poduhvat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *