Počela sa radom fabrika voda u Kovačici! Pritisak vode stabilan, voda odličnog kvaliteta!

Fabrika vode u Kovačici počela sa isporukom vode. Kapaciteti su stabilni i obezbeđuju odgovarajući pritisak tokom celog dana. Uklonjeni su mangan, amonijak, gvožđe, a nitrati su sniženi na najmanji mogući nivo. Voda više nije tvrda, sa 18.5 smanjena je na 10 što kovačičku vodu čini idealnog kvaliteta.

Milan Garašević, predsednik Opštine Kovačica kaže:

“Građani će odvijanjem česme dobiti vodu kvaliteta one koju kupuju u prodavnci. Opština je u tu fabriku uložila iz sopstvenih sredstava 30 miliona dinara, i koristim priluku da se zahvalim pokrajinskoj Vladi na pomoći koju smo dobili u iznosu od 41,2 miliona od Uprave za kapitalna ulaganja, i zahvaljujući njima uspeli smo da za dve godine završimo ovu investiciju. Uz sve prethodne radove ona iznosi blizu 80 miliona, što je za jednu opštinu kao što je Kovačica ogromna investicija”.

Celokupan projekat je urađen u skladu sa evropskim pravilnicima i standardima, a Kovačičani imaju razloga da budu zadovoljni potrošači visokokvalitetne vode.

Projektom je predviđeno omekšavanje što je pre svega diktirano pravilnicima. To je idealna tvrdoća vode, ističe Zlatko Sianta, direktor JKP-a “Elan”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *