Južni vetar u dva termina u kovačičkom bioskopu + sve što niste znali o filmu + trejler

U bioskopu kovačičkog Doma kulture 3.oktobar za petak su planirane dve projekcije novog hit filma srpske kinematografije – Južni vetar.

Prva je planirana za 18 sati, a druga za 20 sati i 30 minuta. 

Cena ulaznice je 250 dinara.

Južni vetar je srpski film producentskih kuća Režim, Art Vista i Arhangel studios, režisera Miloša Avramovića, po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.

Film je premijerno prikazan 25. avgusta 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gde je osvojio 4 nagrade.

Od filma će nastati istoimena TV serija koja se nastavlja na radnju posle događaja iz filma za RTS čije je snimanje planirano za mart 2019. godine, a prikazivanje tokom sezone 2019/2020.

Iako u svakom smislu izuzetno povoljan i potencijalno veoma isplativ, geostrateški položaj Srbije tokom istorije prouzrokovao je mnogo više negativnog za ljude koji su živeli na ovom prostoru. Tokom poslednjih par decenija, ovakav položaj uslovio je da se Srbija, „raskrsnica puteva“, i definitivno nađe na takozvanom „putu droge“, koji Bliski Istok spaja sa Evropom. Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest savremenog društva, može da utiče na živote ljudi, kako onih direktno vezanih za nju, kriminalaca i zavisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi da ispriča jednu od ovih verzija.

U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.

Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola.

„Ovaj scenario predstavlja rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja.”

— Miloš Avramović

Režija : Miloš Avramović
Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev…
Žanr: krimi
Trajanje: 125 min
Scenario: Petar Mihajlović, Miloš Avramović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *