Lazički: Imamo volje i snagu da se uhvatimo u koštac sa svim problemima

Izbori za Savet Mesne zajednice Debeljača održani su početkom septembra i na njima je, kako kaže Stevan Lazički, ostvaren istorijski rezultat što se tiče izlaznosti, koja je bila 48,3 posto, najviše do tada. Na ovim izborima koji su, kako on kaže, prošli u najboljem redu, a ubedljivu podršku građana dobila je koalicija Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, a time i priliku da formira savet.

Imamo volje i snagu da se uhvatimo u koštac sa svim problemima


– Zahvaljujem se članovima Saveta na tome što su se prihvatili ovog posla kako bi rešili probleme sela oko kojih se prethodna vlast u selu nije nimalo potrudila. U rad Saveta smo uključili ljude različitih profesija kako bi što bolje mogli rešavati probleme u svim sferama života

– kaže Lazički.
70 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju vodovodne mreže

Počeli smo da pravimo ozbiljne planove za naredne četiri godine s ciljem rešavanja problema sela. Imamo volje i imamo snagu da se uhvatimo ukoštac sa svim tim problemima. Pored odlaska stanovnika, koji nam je među najvećim problemima, imamo mnogo toga na čemu moramo ozbiljno poraditi. Kao Savet moramo biti uključeni u sve što se dešava u Debeljači kako bi uspeli da podignemo kvalitet života naših sugrađana –

– napominje Lazički

Dodaje mladi Lazički da Debeljača ima mnogo problema koji zahtevaju pažnju, od održavanja zelenila po selu do rekonstrukcije vodovodne mreže i asfaltiranja ulica.

-Mi želimo da se borimo za naše sugrađane, želimo da nešto uradimo kako bi im obezbedili da ostanu da žive ovde. Zato imam samo reči hvale za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se trudi da u Srbiju dovede investitore i time otvori nova radna mesta i time stvori perspektivu za sve. Debeljača je pre samo par decenija bila selo sa sedam fabrika što je sve, procesom pljačkaške privatizacije, uništeno, fabrike su se ugasile, a nezaposlenost je postala ozbiljan problem.

– kaže prvi čovek MZ Debeljača

Dodaje i da se završava industrijska zona u Crepaji, kao i da već postoji industrijska zona i u ovom selu, što daje nadu da će se pojaviti neki investitor zainteresovan da uloži ovde sredstva, čime bi se otvorila nova radna mesta, što bi bio prvi, ali važan korak ka rešavanju problema građana Debeljače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *