Velika Gospojina obeležena u skladu sa prevetnivnim merama

Seoska slava Velika Gospojina u Crepaji se obeležava 28. avgusta, a veče ranije se tradicionalno, u organizaciji Mesne zajednice Crepaja sa verskim poglavarima crepajačke crkve, seče kolač i obeležava doček slave.

Slavski kolač

Ove godine obeležavanje je organizovano sa manjem brojem zvanica nego ranijih godina, s obzirom na epidemiološku situaciju, pa su među prisutnima bili predstavnici Saveta Mesne zajednice Crepaja, načelnica Opštinske uprave opštine Kovačica Tanja Bubeskov, zamenik predsednika opštine Kovačica Petar Višnjički i narodni poslanik iz Crepaje, Ilija Matejić.

Velika Gospojina u Crepaji

Predsednik Saveta Mesne zajednice Crepaja, Dragan Jovanov, rekao je da je obeležavanje slave tradicija koja se mora održati, jer je naš narod slavu slavio i u najtežim vremenima s obzirom na to da je ona deo kulture i tradicije svih pravoslavnih Srba.

Ove godine je domaćin slave bio Dragan Jovanov ispred Mesne zajednice, i poželeo svim Crepajkama i Crepajcima da naredenu godinu u većem broju, sa više gostiju i sa tradicionalnim aktivnostima koje obeležavaju Velikogospojinske dane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *