Danas Crepajački kabare – uživanje garantovano

U okviru Velikogospojinskih dana u Crepaji koji su počeli otvaranjem samostalne izložbe Branislava Simića u petak, 19. avgusta, nastavljaju se planirane aktivnosti. Večeras, od 19 časova, u Mesnoj zajednici Crepaja organizovan je Crepajački kabare, odnosno nastup Miroslava Žužića Žuleta uz muzičku pratnju Pere Petrova.

Ujedno će biti promovisana knjiga „Daske u glavi i još ponešto“.

Tradicionalni Velikogospojinski šahovski turnir najavljen je za subotu 27. avgust. Reč je o jubilarnom 10. turniru koji će i ovoga puta biti organizovan u svečanoj sali mesne zajednice u Crepaji sa početkom u 10 sati. Istog dana sa početkom u 9 sati održaće se celodnevni rukometni turnir u organizaciji Omladinskog rukometnog kluba Crepaja. Ovaj turnir okupiće veliki broj omladinaca.

Ove godine je učešće prijavilo 10 ekipa. U nedelju 28. avgusta na sam dan praznika Velika Gospojina u svečanoj sali mesne zajednice u 19 sati upriličeno rezanje slavskog kolača. Ovogodišnja proslava Velikogospojinskih dana biće završena manifestacijom „Igrom i pesmom kroz Crepaju“ , tradicionalnom smotrom folklornih ansambala iz Vojvodine u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Sveti Sava“.

Zbog lošeg vremena prethodnog vikenda trebalo je da bude održan V Cezarov memorijal i manifestacija Udruženja žena Vidovdan Šoljica kafe zove na razgovor. Obe manifestacije biće održane u subotu, 27. avgusta, u unapred određenom terminu, odnosno, od 10 časova i od 11h.

Program je najavljen za 4. septembar i održaće se na letnjoj pozornici u Crepaji. Glavni organizator manifestacije Velikogospojinski dani u Crepaji je mesna zajednica a pokrovitelj opština Kovačica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *