Bakice obeležile Nacionalni dan rumunske košulje

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina su obeležile dva praznika, tačnije Ivandan i Nacionalni dan rumunske košulje. Ujedno su osvešćene i nove prostorije koje su „Bakice“ dobile na korišćenje od Opštine Kovačica.

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina, svečano su obeležile dva važna praznika – Ivandan i Nacionalni dan Rumunske košulje. Ujedno osveštene su i prostorije koje je ovo udruženje dobilo na korišćenje i koje su uz pomoć raznih donatora uspele da renoviraju. Svečanosti je prisutvovala i Marina Toman, načelnica Južnobabatskog okruga koja je istakla da su „Bakice“ ne samo ponos Uzdina, već cele Vojvodine.

Cveće za Ivanjdan

Bitno je čuvati tradiciju i kluturu svog naroda i „Bakice“ to rade veoma uspešno, istakao je Petar Višnjički, zamenik predsednika Opštine Kovačica.

Manifestacije „Bakica“ podržane su i od strane Nacionalnog saveta Rumunske nacionalne manjine. Daniel Magdu, predsednik Nacionalnog saveta Rumuna istakao je da su ove vredne žene dokaz da kultura i tradicija Rumuna na ovi prostorima ima budućnost.

Ana Bojer, predsednica Udruženja žena „Bakice„ izrazila je zahvalnost svima koji su pomogli da dobiju ove prostorije na korišćenje. Prema njenim rečima, to im je jedan podstrek da u narednom periodu rade još bolje i vrednije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *