Obavljeno rezanje kolača uoči Velike Gospojine u Crepaji; Zahvalnost vatrogascima

Tradicionalno se uoči Velike Gospojine u Crepaji, a u okviru obeležavanja seoske slave, obavlja rezanje slavskog kolača uz prisustvo članova Saveta mesne zajednice Crepaja i sveštenstvo crepajske crkve.

Ceremonija rezanja organizovana je kao što to tradicija nalaže u petak, 27. avgusta, veče pred seosku slavu. Ove godine prisutnima se obratio predsednik Saveta Mesne zajednice Crepaja, Dragan Jovanov, i Branislav Atanacković, predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica.

U obraćanju prisutnima predsednik Saveta, Jovanov, dotakao se važnih tema za mesto Crepaja i istakao da je mesna zajednica tu za sve probleme svojih građana.

Predsednik Saveta za kulturu, Branislav Atanacković, rekao je da je ove godine odlučeno da se afirmiše i nagradi trud i požrtvovanje članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crepaja, te su članovima podeljene zahvalnice.

I ove godine, Crepajcima su se odazvali gosti i iz drugih mesta opštine Kovačica. Ovogodišnja kuma slave bila je Đurđina Filipović, članica Saveta Mesne zajednice Crepaja i predsednica Udruženja penzionera u Crepaji.

Saradnja na prvom mestu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *