Novi javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je novi javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Pravo učešća na konkursu imaju supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednici koji ispunjavaju sve propisane uslove za učešće.

Podnosioci prijave na konkurs moraju da ispunjavaju određene uslove, a to su da budu punoletni državljani Srbije, da nemaju navršenih 45 godina života, da nisu osuđivani, da nisu vlasnici ili suvlasnici nekretnina i da nisu u postupku odobravanja kredita za kupovinu i adaptaciju nekretnina.  

Seoska kuća sa okućnicom treba da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da se nalazi u selu u kojem postoji bar jedan od objekata javne službe (ambulanta, pošta, škola i slično), da je izgrađena u skladu sa propisima i da nije predmet sudskog spora. Seoska kuća sa okućnicom može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima. Novčani iznos za kupovinu kuće ne sme da prelazi 1,2 miliona dinara.

 Rok za podnošenje prijave na konkurs je 21. novembar.

2 thoughts on “Novi javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće

  • 8 јула, 2022 at 8:17 pm
    Permalink

    moja deca hoce da kupe kucu nemaju dovoljno para kako bi mogli dobiti pomoc od drzave za tu nekretninu

    Reply
  • 12 августа, 2022 at 10:52 am
    Permalink

    Volela BiH
    Da mi kupite kuci na selo u samoš zivim sa troje dece samohrana majka

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *