Danas postavljanje finalnog sloja asfalta u ulici Vojvođanskih brigada u Padini

Predsednik opštine, Jaroslav Hrubik, obišao je radove na postavljanju finalnog sloja asfalta u uici Vojvođanskih brigada u Padini. Investiciju vrednu preko 19 miliona dinara obezbedila je opština Kovačica. Asfaltira se 785 metara. Pored toga, radi se i na projektima asfaltiranja ulica Sportske i 29. novembra, u narednoj godini. Tatranska i Vojvođanska ulica biće nasipane.

Prethodno je urađen sloj rizle, poto prvi i danas drugi sloj asfalta. Po završetku radova, asfalitraće se i ulica Fridriha Engelsa u Debeljači u dužini od 784 metra, a investicija u ovaj posao vredna je blizu 23 miliona dinara. Nasipaće se i ulica Moše Pijade.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, ovom prilikom je istakao da je razvoj lokalnih puteva izuzetno važan pre svega za građane, koji su, u razgovorima sa njim, istakli to kao prioritet.

Hrubik je u izjavi za RTV OK i najavio nastavak radova na Domu kulture Mihal Babinka u Padini kao i nastavak radova na sportskoj hali u Crepaji, koju je istakao kao jako važnu investiciju u omladinsko bavljenje sportom. U ponedeljak, 21. februara završena je javna nabavka za postavljanje stolarije na domu kulture u Padini, a očekivano je i ostvaranje javnih nabavki za kanalizaciju i vodovod na ovom kulturnom zdanju. Na dalje, planirano je da se na domu kulture urade električne instalacije, što će opština obezbeđivati iz sopstvenih sredstava i sredstava viših organa vlasti. Inače, sredstva za zamenu pvc stolarije dobijena su od Kancelarije za Slovake koji žive u dijaspori iz Slovačke.

U ovom momentu teku radovi na krovu stare škole u Idvoru, a dve ulice u Uzdinu biće, takođe, nasute. U Kovačici će se postavljati novi saobraćajnih znakova, a u Samošu će se takođe nasipati ulice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *