Od 12 odobrenih projekata, 5 će se realizovati u opštini Kovačica

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

Sredstva za finansiranje projekata opremanja sportskih objekata, od 12 odobrenih, čak 5 će se realizovati na teritoriji opštine Kovačica.

Iz opštine Kovačica na konkursu za razvoj sporta, sredstva za realizaciju projekata u ovoj oblasti realizovaće Predškolska ustanova Kolibri, Gimnazija Mihajlo Pupin iz Kovačice, Osnovna škola Moša Pijade, Osnovna škola Maršal Tito i Osnovna škola Lukrecija Ankucić.

Za projekat Kolibrići sportići, PU Kolibri dobila je 973.350 dinara, Gimnazija za projekat opremanje sportskim rekvizitima 543.000 dinara, OŠ Moša Pijade takođe za opremanje fiskulturne sale 476.520 dinara, za projekat U zdravom telu zdrav duh 280.000 dinara dobila je Osnovna škola Maršal Tito iz Padine, a Osnovna škola Lukrecija Ankucić iz Samoša dobila je 257.054, takođe za nabavku sportskih rekvizita.

foto: pokrajinska vlada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *