Idvor – rasadnik glumačkih talenata; 4 predstave za jedno veče!

Osnovna škola Mihajlo Pupin u Idvoru gaji među svojim učenicima velike glumačke talente koji su pred punom salom ove škole prevazišli tremu i pokazali svoju glumačku veštinu stečenu zahvaljujući svojim učiteljima, posebno učiteljici Romani Bulić.

Ne jednu, ne dve, tri, već četiri predstave izveli su članovi pozorišne trupe Maštari pred publikom. Jedna je bila posvećena šumskoj tematici, Jesenja sonata, naredna je bila vezana za ekološku temu, Na livadi kriza, treća za Pupinovo detinjstvo, a četvrta za klasično delo srpske književnosti i pozorišta, Pokondirenu tikvu.

Na zvaničnom nalogu ove škole, navodi se:

(…) Učenici koji pohađaju ovu aktivnost Obogaćenog jednosmenskog rada “Kroz kulturu i pozorište” bili su na visini zadatka i veoma uspešno predstavili svoje završne projekte – pozorišne predstave raznih sadržina.Najmlađi učenici (1-4.razr) odigrali su tri pozorišne predstave: “Na livadi kriza” koja se bavi ekološkim problemima, zatim “Jesenju sonatu” u kojoj se rešavaju problemi šumskih životinja, zatim neizbežno, ali uvek aktuelne tema o životu našeg M.Pupinu, predstava pod nazivom “Pupinovo detinjstvo”, a učenici viših razreda 5-8.razr.) odigrali su odlomak iz “Pokondirane tikve”.

Predstave su radili zaposleni u školi, a sam rad na pripremama zahteva mnogo angažovanja, za kostime bila je zadužena Nataša Belić, Božidar Bulić, Dom kulture Mihajlo Pupin je pomogao sa rekvizitima, i naravno roditelji.

Nakon odigranih predstava, sve se pretaču u kratke filmove, svedoči učiteljica Bulić.

Veče pozorišta, kako je naslovljen ovaj praznik školske dramske umetnosti, organizovano je povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta. Ovaj događaj ima i svoj humanitarni karakter, zajedno sa Opštinskim udruženjem Ljubav, uz pomoć rodiljta i Udruženja žena Pijada iz Idvora, škola se priključila prikupljanju pomoći za devojčicu Zoricu iz Borče.

You tube kanal i predstave Osnovne škole Mihajlo Pupin pogledajte ::: OVDE :::

FOTO: Osnovna škola Mihajlo Pupin Idvor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *