37 novih radnika u fabrici alkohola u Kovačici

Novosadska kompanija Sunal, koja posluju u okviru MK Grupe, dobija državnu pomoć za projekat koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju alkohola i silosa za prijem i smeštaj kukuruza u Kovačici. Sunalu je za početak proizvodnje alkohola za sada odobreno 2,8 miliona evra subvencija, vidi se iz ugovora o dodeli podsticaja.

Sunal je u vlasništvu kompanije Sunoko, a baviće se destilacijom, prečišćavanjem i mešanjem pića. Firma je osnovana u septembru 2021. godine. 

Potpredsednik MK grupe Aleksandar Kostić je na Kopaonik biznis forumu ove godine najavio da će ta kompanija u narednom periodu ulagati u poljoprivredu i najverovatnije ući u izgradnju fabrike alkohola, kako je preneo Tanjug.

“Radimo sada projekat i verovatno ćemo ići ka gradnji fabrike alkohola, koja će imati 30 miliona evra prihod sa 30 zaposlenih, inženjera. Daćemo im platu koju god budu tražili”, rekao je Kostić tom prilikom.

U fabrici bi trebalo da bude zaposleno najmanje 37 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2024. godine. Sunal se obavezao i da uloži najmanje 26,4 miliona evra u istom periodu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *