Penizoneri lakše do povlastica članstvom u Opštinskom udruženju penzionera

Na teritoriji opštine Kovačica funkcioniše Opštinsko udruženje penzionera koje je osnovano sa ciljem da prvenstveno pomogne stanovnicima starije dobi prilikom ostvarivanja njihovih prava ali i organizovanju raznih sportsko kulturnih događaja.

Godišnja članarina iznosi simboličnih 400 dinara, a samo učlanjenje u udruženje iznosi 100 dinara. U svakoj mesnoj zajednici na teritoriji naše opštine postoje kancelarije ovog udruženja, te se penzioneri mogu lako učlaniti.

Naši najstariji meštani su izuzetno aktivni u svim sferama društvenog života. Predsednik Opštinskog udruženja penzionera, Jano Korenj je, za program RTV OK, najavio samo neke od aktivnosti u narednom periodu. Krajem juna gostuju na sportskoj manifestaciji koja će biti održana u Alibunaru pod nazivom Susret penzionera Južnog Banata. Planje da osvoje jedno od prva 3 mesta, jer će time sebi omogućiti plasman na republičko sportsko takmičenje u Vrnjačkoj banji.

U okviru ovog udruženja postoji hor kao i literarna sekcija. Obe sekcije će učestvovati na manifestaciji kulturno-umetničkog programa penzionera, čiji je ovogodišnji domaćin grad Subotica, a koja bi trebalo da se održi tokom leta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *