Samoš obeležava seosku slavu – POGLEDAJTE PROGRAM

Kako saznajemo iz Mesne zajednice Samoš, od predsednice MZ Samoš, Jelene Trajković, ove godine se priprema bogat program za obeležavanje seoske slave.

U program su uključena folklorna društva, udruženja žena, pripremljen je kulturni program, ali i zabavni.

Naime, planirano je da udruženja žena iz opštine Kovačica predstave svoj rad u Domu kulture Vladimir M. Fijat od 16 sati i 30 minuta. Pola sata nakon toga biće obavljeno rezanje kolača. Tačno u 17 časova u prostorijama MZ Samoš biće rezan kolač uoči seoske slave, Svetog Nikolaja letnjeg, koji se kod pravoslavnih vernika obeležava 22. maja.

Pored navedenog, biće održan i koncert folklora od 17.30 sati, a predviđeno je da on traje do 18.30h. Takođe, svi posetioci Samoša će moći da od 18.30 do 19.30 posete Galeriju Vladimira Fijata.

Od 20 časova sve samoške goste i meštane Samoša zabavljaće Garavi Sokak u Domu kulture Vladimir M. Fijat. Glavni pokrovitelji manifestacije su Mesna zajednica Samoš, Dom kulture Vladimir M. Fijat i Turistička organizacija opštine Kovačica.

Mesna zajednica Samoš potrdila se da mesto uredi pre velikog slavlja, a koliko su samoške žene kreativne, pogledajte na fotografijama ispod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *