‚‚Na kraju početka” u Kovačici, a na početku putopisno štivo

Promocija knjige Ilije Tucića “Na kraju početka” održana je 9. juna i u Kovačici.

Pred čitalačkom publikom Kovačice predstavljena je 6. knjiga autora Ilije Tucića. Knjiga se bavi očuvanjem vojvođanske zavičajnosti, svedoči domaćin promocije, Slobodan Stevanovski, direktor Opštinske biblioteke Kovačica.

Autor Ilija Tucić kaže da je sada na kraju decenijeskog početka, a planira u budućnosti da piše putopisne romane, a jedna od njih će biti vezana za južnobanatski region. Vojvodina je njegova inspiracija, svedoči, i odgovorno tvrdi da su Banaćani najbolji ljudi, na osnovu sopstvenog iskustva. Bačvani imaju specifičnu gordost, Sremci su ‚‚svet za sebe” a Banaćani su se morali pomagati bez mnogo pomoći sa strane što ih izdvaja od ostalih, ističe Tucić.

Do sada objavio šest knjiga: „Čelobašte“, „Male vojvođanske priče“, „Priče ravnice“, „Priče iza firange“, „Na kraju početka“ te jedinu do sada monografiju o porodici Dunđerski pod nazivom „Čudo u Čibu“. Knjige su zbog uspeha na koje su naišle, doživele ponovljena izdanja.

Ilija Tucić je od 1990. u stalnom radnom odnosu, kao direktor, novinar, urednik ili glavni i odgovorni urednik, u sva tri medija – na televiziji (RTV Vojvodina, TV BAP, Novosadska televizija), radiju (Radio Dunav) i u štampanim izdanjima (u listu Dnevnik i Vojvođanskom magazinu). Trenutno stalno zaposlen na Radio-televiziji Vojvodina kao rukovodilac službe programa Studija M i izdavaštva. Od osnivanja 2008. urednik, a poslednjih deset godina glavni i odgovorni urednik „Vojvođanskog magazina“ (176 brojeva u kojima je uradio obimne reportaže o isto toliko vojvođanskih, sela, preko 100 intervjua i više od 300 tekstova na temu „Lepo lice ravnice“).

Autor je osam televizijskih dokumentarnih filmova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *