Na Sabor u Guči ide Trubački orkestar Damira Ametovića

U Padini, u petak 23. juna, održane sukvalifikacijeza Sabor trubača u Guči. Prvo mesto pripalo je trubačkom orkestru Damira Ametovića iz Borče.

Ljubitelji trube iz naše opštine i šire okupili su se u petak 23. juna u Padini, u sportsko-rekreativnom centru Dolina, gde se na letnjoj pozornici održala tzv. Guča, odnosno festival trubačkih orkestara.

U kvalifikacionom kolu festivala za ansamble iz Vojvodine i Beograda učestvovali su 1 juniorski, 1 omladinski i seniorski orkestri.

Guču u Padini otvorile su Marijana Meljiš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Dragana Latovljev, direktorka Turističke organizacije opštine Kovačica ali i Vesna Stambolić, predsednica Skupštine opštine Lučani.

Manifestacija se održava već 13. godinu zaredom a za organizaciju je bila zadužena Turistička organizacija opštine Kovačica uz podršku Opštine Kovačica.

Na manifestaciji su ove godine nastupili i folklorni ansambli iz Kovačice, Debeljače, Idvora i Padine. S tim, da je došlo lepo vreme, ovaj period treba iskoristiti za folkloraše, da pokažu ono što su radili tokom cele godine, navodi direktorka TOOK.

Branislav Gagić je i ove godine bio predsednik stručnog žirija, a po oceni stručnjaka, orkestar Damira Ametovića iz Borče je bio najbolji i kvalifikovao se na ovogodišnji Sabor trubača u Guči. Nakon proglašenja pobednika, okupljene je nastavio da zabavlja Skandal bend.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *