U Republici Srpskoj predstavili su se i Uzdinci

Dom kulture „Dojna” iz Uzdina učestvovao je na 18. po redu tradicionalnoj manifestaciji „Vidovdanski sabor“ u Zvorniku, Republici Srpskoj.

Grad Zvornik u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina, već 18 godina je domaćin kulturne manifestacije “Vidovdanski sabor”. Ovaj tradicionalni događaj okuplja kulturno-umetnička društva iz zemlje i regiona i na taj način doprinosi očuvanju tradicije. Na ovogodišnjem izdanju, učestvovalo je 5 kulturno-umetničkih društava i domova kultura, kao i domaćini festivala, KUD “Sveti Sava” iz Zvornika. Učestvovali su Kulturno-umetnička društva “Prosvjeta” iz Brčkog, “Karadžić” iz Loznice, “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca, “Kostolac” iz Kostolca i Dom kulture “Dojna” iz Uzdina.

Svi učesnici su imali priliku da učestvuju i u defileu u kojem su građani Zvornika imali prilike da vide lepotu nošnje. Učesnici su šetali glavnom ulicom, a na početku defilea članovi KUD-a “Sveti Sava” položili su venac na spomeniku nastradalih vojnika u poslednjem ratu. Na kraju defilea, svi učesnici su igrali zajedno, a potom su se gosti i publika uputili prema sportskoj hali u Zvorniku, gde se održao program.

Slavica Golić, umetnički rukovodilac KUD-a “Sveti Sava”, na početku programa obratila se publici i gostima, pozdravila ih je i poželela im lep dan i lep boravak u njihovom gradu. Takođe je pozdravila gradsku upravu. Organizator manifestacije “Vidovdanski sabor” je KUD “Sveti Sava”, pod pokroviteljstvom grada Zvornika.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *