Ne propustite: Velikogospojinski dani u Crepaji

Za dane vikenda počinju Velikogospojinski dani u Crepaji.

Velikogospojinski dani u Crepaji počinju u petak 18. avgusta, kada će se održati „Dani romske kulture“ – Veče romske poezije u svečanoj sali Mesne zajednice sa početkom u 19 časova.

Proslava Velikogospojinskih dana u Crepaji nastavlja se u subotu 19. avgusta za kada je najavljena manifestacija „Njegovo veličanstvo orah“. Ovo dešavanje počinje u 15 časova u parku ispred Mesne zajednice u Crepaji.

Manifestacija povodom Velikogospojinskih dana nastavlja se i naredne nedelje.

U ponedeljak 21. avgusta u prostorijama biblioteke u Crepaji u 18 časova će se održati Veče proze, gde će svoju knjigu predstaviti Nevena Paunović.

U svečanoj sali MZ Crepaja će se u sredu 23. avgusta u 18 časova održati Video prezentacija materijala o slikarki Kseniji Ilijević.

Od 23. do 26. avgusta na terenima osnovne škole „Sava Žebeljan“ igraće se 4. Memorijalni turnir u malom fudbalu : ,,Igrajmo za Acu“, 25. avgusta će se igrati košarka a dan kasnije na fudbalskom stadionu Sto topola, igraće se 12. Velikogospojinski turnir u malom fudbalu ŠF Bubamara 2010. Istog dana, 26. avgusta u parku ispred Doma kulture „Mita Živkov Lala“ u 10 časova održaće se 6. Cezarov memorijal – takmičenje u kuvanju riblje čorbe. „Šoljica kafe zove na razgovor“ održaće se na istom mestu u 11 časova.

U subotu 26. avgusta na letnjoj pozornici (kod pijace) u 17 časova biće upriličen Tradicionalni Velikogospojinski koncert, nakon čega će biti rezanje slavskog kolača u svečanoj sali.

U nedelju 27. avgusta će se igrati 12. Velikogospojinski šahovski turnir u svečanoj sali sa početkom u 10 časova. Istog dana i u isto vreme u dvorištu OŠ „Sava Žebeljan“ igraće se Velikogospojinski rukometni turnir.

Glavni organizatori manifestacije Velikogospojinski dani u Crepaji su Mesna zajednica i Dom kulture „Mita Živkov Lala“ a pokrovitelj opština Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *