Veliki broj učesnika na seminaru „Pišeš? Pišem!“

Seminar na slovačkom jeziku „Pišeš? Pišem!“, po drugi put se organizuje u Kovačici.

Kovačica je po drugi put domaćin popularnog seminara na slovačkom jeziku „Pišeš? Pišem!“ Seminar je 12. po redu, a ove godine ima 56 polaznika, duplo više nego prošle godine.

Seminar obuhvata 9 radionica. Radionicu kreativne grafike, dečije pozorište, filmsku radionicu, pozorišnu radionicu za mlade, pozorišnu radionicu – ulični teatar i hepening, fotografsku radionicu, Storyteller, odnosno novinarsku radionicu, pozorišna radionicu za odrasle i muzičku radionicu.

Organizator seminara je Festival pozorišnih inscenacija autora Donje Zemlje „DIDA“ (ĐIDA) iz Pivnice zajedno sa KOKRAM-om.

Radionice će se održati u kovačičkom Domu kulture i Mesnoj zajednici. Cilj projekta je da se umetnost približi svakoj starosnoj grupi. Akcenat je stavljen na podršku slovačkom književnom jeziku u pozorišnoj i filmskoj umetnosti. Kroz umetnička dela se podstiče kreativnost i pomaže talentovanim ljudima da razviju svoje veštine i afirmišu svoje sklonosti. Seminar će se završiti prezentovanjem završnih radova polaznika.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *