Izložbom i Svečanom akademijom završeni Dani Padine

Dani Padine završeni su tokom ovog vikenda bogatim programom.

U organizaciji Udruženja „Smed“ i Udruženja „Glas nade“ realizovana je izložba autora Pavela Povolnog Juhasa na kojoj su se, između ostalih, obratili dr Mojmir Vrlik, počasni konzul Srbije u Martinu, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš, direktorka Galerije naivne umetnosti, Ana Žolnaj Barca, direkor Opštinske biblioteke Kovačica, Slobodan Stevanovski, ali i mnogi drugi. Samom događaju prisustvovala je i Dušanka Petrak, predsednica Nacionalnog saveta Slovačke nacionalne manjine.

Padinska voda tema je izložbe, a autor je imao čast da izložba bude otvorena od strane dr Mojmira Vrlika.

Događaj su podržali opština Kovačica, opštinska biblioteka Kovačica, Galerija naivne umetnosti, Kancelarija za Slovake u dijaspori i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Organizovan je ujedno i defile do novootkrivene table sa slikama Pavela Juhasa sa dominantnim motivima bunara, jednim od najvažnijih simbola Padine.

Udruženje „Glas nade“ nastupilo je na ovom događaju i pokralo simpatije prisutnih.

Ujedno, u organizaciji Mesne zajednice Padina, Mesnog odbora Matice slovačke i SKUD-a „Glas nade“ održana je Svečana akademija, kojom su završeni ovogodišnji Dani Padine. Prisutnima se obratio predsednik opštine Jaroslav Hrubik, ali i predstavnici MOMS-a, Mesne zajednice, kao i Miroslav Jurica koji je i ovog puta ukazao na istorijsku dimeziju obeležavanja padinskih dana.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *