Gorela deponija, apel na nesavesne građane

U sredu, 13. septembra na deponiji u Crepaji izbio je veliki požar koji je gasilo Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Crepaje uz pomoć još jedne ekipe.

Kako svedoče ispred Mesne zajednice Crepaja, reč je ponovo o neodgovornosti pojedinca koja ugrožava čitavo naseljeno mesto.

Vatrena stihija pretila je da se proširi i na samo selo, srećom do prvih kuća delio je asfalt. Vatra je gutala rastinje, a dva kamiona bila su angažovana na gašenju požara. Na određeno vreme bio je zaustavljen i železnički saobraćaj zbog velike količine dima koji se širio.

Prema rečima predsednika Savete Mesne zajednice Crepaja, Dragana Jovanova, sirena za požar se oglasila u sredu 13. septembra u popodnevnim časovima, nakon čega je odmah pozvano Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Crepaje.

Požar se širio velikom brzinom a ulice su bile pune dima.

Deponija je bila čišćena pre oko dva meseca, no sada je opet prepuna i to samo deo pored puta, koji je predviđen za vozila, da bi prolazila u drugi deo atara. Ostatak deponije je potpuno prazan, dodaje Jovanov.

I nakon ovog nemilog događaja, apeluje se na pojedince da otpad odlažu savesno na samu deponiju, a ne pored puta i da ne bacaju zapaljive materije koje mogu izazvati požar.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *