Poziv firmama koje prozivode energetski efikasne proizvode

Opština Kovačica raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Kovačica.

Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Kovačica.

Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Kovačica za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Kovačica.

Predmet Javnog poziva je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

1) Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača; 2) Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.; 3) Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice; 4) Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas; 5) Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu; 6) Ugradnja toplotnih pumpi; 7) Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora; 8) Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.; 9) Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe; 10) Izrada tehničke dokumentacije

Za svaku od mera energetske sanacije ograničena su maksimalna ukupna sredstva podsticaja, a krajnji korisnik je dužan da obezbedi razliku do punog iznosa ukupne vrednosti pojedinačnog projekta. Iznos maksimalnih ukupnih sredstava po pojedinačnim merama biće određen u javnom pozivu za krajnje korisnike (domaćinstva).

Krajnji korisnici će imati pravo da se prijave za: „Jednu meru“ ili za „Paket“ koji obuhvata više mera energetske sanacije.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju privredni subjekti koji vrše isporuku I ugradnju materijala, opreme i uređaja za energetsku sanaciju putem mera energetske efikasnosti.

Prijava koju na javni poziv podnosi privredni subject. Dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici www.kovacica.ls.gov.rs ili lično u prostorijama JLS- Odeljenju za privredu, ler I investicije. Javni poziv će trajati do utroška finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30.11.2027. godine.

Prijave se dostavljaju neposredno u Uslužni centar Opštinske uprave ili preporučenom poštom na adresu Opština Kovačica, Maršala tita 50 26210 Kovačica.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva zainteresovana lica se mogu obratiti na kontakt telefon 013-661-122 lokal 121 ili elektronsku adresu: e-mail.razvoj@kovacica.ls.gov.rs

Sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranic link: www.kovacica.ls.gov.rs

Izvor: Opština Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *