Poslednji bazar u okviru Karavana ljubavi u Debeljači

Opštinska humanitarna organizacija „Ljubav“ je ovogodišnji „Karavan Ljubavi“ započela u Padini. Karavan je nastavljen u Kovačici a u petak je najavljen novi u Debeljači.

„Karavan ljubavi“ je akcija koju treću godinu za redom organizuje Opštinska humanitarna organizacija „Ljubav“. U okviru ove akcije, svake godine se održavaju po tri humanitarna bazara.

Kako navodi članica OHO „Ljubav“, Andrijana Brtka, ove godine organizacija slavi 3. rođendan. Pošto je cela priča počela pre tri godine u oktobru, novembru, rešili su da se upravo u ovim mesecima odvija rođendanski „Karavan ljubavi“ – niz humanitarnih bazara.

U okviru ovogodišnjeg karavana, dva bazara su već održana – u Padini i u Kovačici, gde je sakupljeno oko 100 000 dinara. Kao i svake godine, od prikupljenih sredstava će se praviti novogodišnji paketi za građane opštine Kovačica, koji su socijalno ugroženi, bolesni, ili imaju više dece i u teškoj su situaciji, navodi Andrijana Brtka.

Osim kupovine na bazarima, građani dobre volje mogu pomoći i tako, što će donirati neke stvari koje će se na bazarima prodavati, kao što su knjige, igračke i kolači, koji se, kako navodi članica ovog udruženja, najlakše prodaju a ljudi ih obično iz srca spremaju.

Osim na ovim rođendanskim bazarima, članice OHO „Ljubav“ se spremaju da učestvuju i na svim božićnim i novogodišnjim bazarima u opštini. Od decembra će takođe biti postavljene kutije, za prikupljanje pomoći za Dominika Tomaša, koji je nedavno ušao u jednu od humanitarnih fondacija a kasnije, u januaru za njega će biti napravljen i onlajn humanitarni bazar.

Poslednji u nizu humanitarnih bazara u okviru akcije „Karavan ljubavi“, održaće se na pijaci u Debeljači, u petak 1. decembra od 8 do 11 časova. Dobrodošli su svi, koji su voljni da pomognu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *