U Uzdinu i ove godine Festival korinđanja

Manifestacijom posvećenom korinđanju, Dom kulture „Dojna“ iz Uzdina uspešno završava ovu godinu.

Dom kulture „Dojna“ iz Uzdina u susret predstojećim praznicima, organizuje niz manifestacija. Prema rečima direktorke ove kulturne ustanove, Katarine Kasandre Ekovoju, već se polako pripremaju za poslednji događaj u ovoj godini a to je Festival korinđanja, koji će se održati u subotu 23. decembra u centru Uzdina. Članovi hora, muškog i ženskog, otpevaće božićne pesme a naravno svi posetioci će moći u ovom prigodnom programu da uživaju uz kobasice i tople napitke, dodaje direktorka.

Članovi DK „Dojna“ su ove godine postigli mnogobrojne uspehe. Direktorka ove kulturne ustanove navodi da je jako zadovoljna, jer je uzdinski dom kulture, kao i svake godine, uspeo u svim aktivnostima. Pripremili su jednu pozorišnu predstavu a u pitanju je „Gospođa ministarka“, kojom je publika bila oduševljena. Osvojili su i mnogobrojne nagrade na Festivalu „Pozorišni dani Rumuna“, kao i na pokrajinskom takmičenju. Članovi ovog doma kulture su učestvovali i kao gosti na drugim festivalima. Zaključak je, da je ova godina za njih bila uspešna.

U narednom periodu u planu je da se renoviraju neke prostorije u zdradi Doma kulture, ali to će se videti još tokom naredne godine. Sve aktivnosti koje su imali do sad, održaće se i naredne godine, s tim da imaju već i neke nove ideje, govori direktorka Doma kulture „Dojna“ iz Uzdina.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *