Održan tradicionalni Štefanski koncert

Drugog dana Božića po Gregorijanskom kalendaru u utorak 26. decembra u Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Kovačici održan je tradicionalni Štefanski koncert.

U Slovačkoj evagelističkoj crkvi se tradicionalno 26. decembra održava Štefanski koncert. To je prilika da se vernici okupe ponovo drugog dana Božića koji se proslavlja po Gregorijanskom kalendaru i uživaju u Božićnoj muzici i pesmi.

Ove godine nakon uvodnog govora sveštenika Martina Bajze nastupili su ženske pevačke grupe koje rade pri crkvi, omladinski crkveni hor, devojačka pevačka grupa Perla i solista Siniša Radin. Prisutni su imali priliku da uživaju i uz zvuk harfe na kojoj je svirala Olga Sianta i orgulja na kojima su zasvirali Janko Siroma, Martin Beran i Andrej Hornjak. Prema rečima orguljaša Janka Sirome prvi Štefanski koncert održan je 1999 godine.

Finansijska sredstva sa koncerta biće usmerena na rekonstrukciju crkve koja je u toku. Planirano je da do 2028. godine hram bude u potpunosti obnovljen. Štefanski koncert je završen pesmom Tiha noć u izvedbi kako učesnika koncerta tako i prisutnih u crkvi.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *