Popularnost konjičkog sporta raste i u Kovačici

Ana Aleksandra Cicka i Željko Miljković iza sebe imaju uspešnu sezonu u konjičkom sportu. Ovo dvoje mladih Kovačičana se sada intenzivno priprema za nova takmičenja.

Ljubav prema konjima su osetili u prvom kontaktu sa ovIm životinjom. Ana Aleksandra Cicka i Željko Miljković sada nižu uspehe u konjičkom sportu i van granica naše zemlje. Ana Aleksandra kaže da je njena ljubav prema konjima počela još kad je imala pet godina. Tada je prvi put sela na konja u Crepaji i od tad njena ljubav traje. Željko kaže da je čak i kao dvogodišnjak voleo konje i da je i njegova prva igračka bio upravo konj.

Ovo dvoje mladih trenira tokom cele godine 5 dana nedeljno a ono što oboje ističu jeste održavanje dobre veze sa konjima. Čak i kad nije lepo vreme, oko konja ima uvek posla i u štali, navodi Željko.

Ana Aleksandra je dobitnica mnogih nagrada i učestvovali su na skoro svakoj Fijakerijadi a kao svoj najznačajniji uspeh ističe drugo mesto prošle godine u Novim Karlovcima.

Sezona u konjičkom sportu u Srbiji počinje drugog dana Uskrsa upravo u opštini Kovačica kada se održava prva fijakerijada u Crepaji a završava se u Kovačici, koja će dva puta ugostiti ljubitelje konjičkog sporta. U ergeli Anči će prva fijakerijada biti održana u avgustu a druga tokom održavanja kovačičkog oktobra.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *