Preko 50 mališana na Uskršnjoj radionici u Debeljači

U subotu, 23. marta u Debeljači je održana tradicionalna Uskršnja radionica za decu. Oko 50 dece i roditelja raznim tehnikama i metodama su šarala, bojila i ukrašavala vaskršnja jaja.

U Debeljači je održana još jedna, sada već tradicionalna Uskršnja radionica za decu u organizaciji Doma kulture “Jožef Atila” i ženskog foruma SVM- a. Kao i prethodne godine, deca su na ovoj radionici učila da farbaju jaja, i da nauče kako se prave sada već zaboravljene Uskršnje čestitke. Sa tehnikom šaranja jaja voskom radio je Laslo Muhi, koji kaže da je u pitanju stara tehnika koju je on naučio pre skoro 30 godina. On ističe da su roditelji i deca zaiteresovani da nauče ovu tehniku.

Pored novih veština koje su stekli, mališani su učili i o najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu. Okupljeno je bilo više od 50 dece. Uskrs je jedan od omiljenih praznika koji mališani sa posebnom radošću svake godine sa nestrpljenjem očekuju. Cilj radionice je druženje, razvijanje krativnosti, ali i upoznavanje dece sa uskršnjim običajima i tradicijom za najveći hrišćanski praznik.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *