Proslava naseljavanja Debeljače izložbom, muzičkom večeri i čajankom

24. i 25 avgust bili su rezervisani za proslavu naseljavanja Debeljače. Ove godine navršava se 243 godine od naseljavanja, a prslava je organizovana od strane Doma kulture Jozef Atila i Mađarskog kulturnog centra. Takođe bila je organizovana i čajanka i to od strane Udruenja žena iz Debeljače Bulka.

Izložbom je proslava otovrena, a katalog slikara okupio je slikare amatere iz opštine Kovačica. Među autorima našli su se Pavel Povolni Juhas, Simona Terečik iz Debeljače, Ana Tot iz Padine, Emina Radevska iz Kačareva, Jan Bačur iz Padine, Slavoljub Lukin iz Idvora, Verica Tekijaški iz Crepaje, Ana Kotvašova iz Padine, Ljiljana Terečik iz Debeljače, Aleksandra Valenta iz Padine, dragan Živanović iz Debeljače i Vesna Mitić iz Crepaje. Pored ulja na platnu, akrilnih radova, Vesna Mitić je donela radove od slame.

Ukupno je bilo 12 slikara amatera, a izložbu je otvorila Tanja Bubeskov, načelnica za kulturne delatnosti opštine Kovačica. Obratila se prisutnima sa rečima da joj je drago što je u prilici da otvori ovakvu izložbu, da su slikari amateri brend opštine Kovačica i da će naša opština negovati amatersku slikarsku tradiciju i u narednom periodu.

Takođe, svi ljubitelji umetnosti i rukotvorina mogli su da pogledaju ručne radove Mađarskog centra za umetnost i kulturu, među kojima su se nalazili tradicionalni štrikani i vezeni radovi, ali i rukotvorine rađene tehnikom dekupaž.

Nakon izložbe, usledilo je muzičko veče, a narednog dana su posetioci takođe mogli da pogledaju radove slikara amatera, a zatim i da prisustvuju tradicionalnoj čajanci debeljačkog Udruženja žena Bulka.

GALERIJA RADOVA

 

One thought on “Proslava naseljavanja Debeljače izložbom, muzičkom večeri i čajankom

  • 19 септембра, 2018 at 4:10 pm
    Permalink

    Organizator ove 2 povezane svečanosti izložba i muzičko veče je Dom Kulture Debeljača i Mađarsko Kulturno Umetnički Centar Debeljača, a čajanku je organizovao Mađarsko Kulturno Umetnički Centar Debeljača

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *