Uskoro izložba u kovačičkoj gimnaziji

U kovačičkoj gimnaziji će 11. aprila biti otvorena izložba Aleksander Dubček – Humanista, demokrata, Evropljanin

Autori izložbe su Prof. Ivan Laluha, Doc. Pavol Polak i Dr Jozef Škulteti. Na svečanom otvaranju izložbe, prisutnima će se obratiti predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Dušanka Petrak, direktor Arhiva Vojvodine Dr Nebojša Kuzmanović, predsednik Udruženja „Slovački velikani“ dr Jozef Škulteti i direktor Gimnazije „Mihajlo Pupin“ i član NSSNM Miroslav Jurica.

Organizatori su Udruženje „Slovački velikani“ iz Slovačke republike i Arhiv Vojvodine iz Novog Sada. Udruženje slovačkih velikana je građansko i nevladino udruženje, koje se, u skladu sa temeljima slovačkog nacionalnog identiteta, bazira na istraživanju i popularizaciji tema vezanih za tri velikana slovačke nacije – Ljudovita Štura, Milana Rastislava Štefanika i Aleksandra Dubčeka u savremenom društvenom kontekstu. Predsednik udruženja Jozef Škulteti, doktor pravnih nauka nastoji da se pomenuto udruženje posvećuje očuvanju međunacionalnih odnosa sa posebnim fokusom na produbljivanje odnosa među slovenskim narodima koji proizilaze iz slovenskih tradicija.

Svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Aleksandar Dubček – humanista, demokrata, Evropljanin“ u Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici biće upriličeno 11. aprila sa početkom u 14 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *