Dom zdravlja Kovačica: kvalitet usluga sve veći

U poslenje dve godine mnogo toga je urađeno u Domu zdravlja u Kovačici. Sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga za pacijente.

U Domu zdravlja u Kovačici se neprestano trude da poboljšaju kvalitet usluga za sve pacijente. U Poslednje vreme je u ovoj zdravstvenoj ustanovi dosta toga urađeno. Pomoć pri radovima pomenutom pružali su Ministarstvo zdravlja, zatim RFZO, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i lokalna samouprava. Prema rečima doktora Sorinela Živojina, direktora pomenute medicinske ustanove, između ostalog, potpuno je renovirana ambulanta u Idvoru, što je finansirao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i nov sanitet za dijalizu. Promenjena je i stolarija na ambulantama u mnogim naseljenim mestima, što zahvaljujući donatorima, što uz pomoć lokalne samouprave. U Uzdinu, Samošu su urađene fasade a unutra je sve okrečeno. Preko IPA projekta sa Rumunijom je Dom zdravlja Kovačica dobio dva potpuno nova ultrazvuka a zahvaljujući Vetroparku je potpuno opremljeno dečje odeljenje, kaže Dr Živojin. Uskoro počinju radovi i na ambulanti u Debeljači a sa radom je počela i medicina rada. Uvedeno je i dosta standardnih i vanstandardnih usluga a otvorena je i sala za manje hirurške intervencije a nedavno je urađen i lift.

Prema uslugama koje pruža, Dom zdravlja Kovačica se nalazi na samom vrhu Južnog Banata, navodi Dr Živojin i dodaje, da će sa poboljšanjem usluga nastavljati i dalje, jer uvek može bolje.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *