U toku distribucija kesa za poljoprivredni ambalažni otpad

U mestima opštine Kovačica u toku je distribucija kesa za odlaganje poljoprivrednog ambalažnog otpada uz pomoć Ekološkog pokreta opštine Kovačica.

Akcija sakupljanja poljoprivrednog ambalažnog otpada biće organizovana i ove godine od strane Agencije SECPA, preko operatera PWW i uz pomoć Ekološkog pokreta opštine Kovačica. U toku je distribucija kesa za odlaganje ovog otpada. Kese su distribuirane u sve poljoprivredne apoteke u opštini Kovačica. Kako navodi predsednik ekološkog pokreta, Vladimir Kuharik, ovo je već peta godina za redom, kako Ekološki pokret opštine Kovačica (EPOK) pomaže u informisanju ljudi o tome, da postoji način da se ambalaža od poljoprivrednih hemikalija ne baca u kantu za otpadke ili na njivu, već da se odlaže na adekvatan način. Odvoz ambalaža se organizuje jednom ili dva puta godišnje, navodi Kuharik.

Kese za poljoprivredni ambalažni otpad su pristigle, kaže Kuharik, a u toku je distribucija po poljoprivrednim apotekama u celoj opštini. Apeluje se na građane, da ako imaju malu količinu ambalaže, da ne uzimaju veliku kesu za odlaganje, već da otpad upakuju zajedno sa nečijim otpadom ili da ambalaže donesu u svojoj vreći.

Mole se svi poljoprivredni proizvođači da ambalažu od poljoprivrednih hemikalija kao što su otrovi, herbicidi, pesticidi i prihrana, ne bacaju po njivama, poljima i da je ne spaljuju, već da na adekvatan način tu ambalažu sakupe da je sačuvaju do dana, kada se bude prikupljala. O terminu održavanja akcije javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *