Padina: ormar i grejanje za udruženje žena, klima za penzionere i nove klupe na trim stazi

Zahvaljujući opštini Kovačica, dosta toga je urađeno u više udruženja u Padini.

Opština Kovačica pomogla je na više frontova što se tiče raznih udruženja građana. Jedno od tih udruženja je i Mesni odbor penzionera u Padini, kome je opština obezbedila novi klima uređaj. Prema rečima pomoćnice predsednika opštine Kovačica, Marijane Meliš, lokalna samouprava se trudi da pomogne svim kategorijama građana, a tu spadaju i penzioneri, koji su u Padini jako aktivni. To su ljudi sa puno mudrosti i životnog iskustva i opština im je vrlo rado izašla u susret što se tiče kupovine klime. Predsednik Mesnog odobra penzionera Padina, Jano Šulja, kaže da će im klima biti od ogromne koristi, kako zimi, tako i leti jer kroz njihove prostorije prođe više od 80 ljudi. Inače, ovo udruženje u Padini broji skoro 300 članova.

Još jedno udruženje zahvalno opštini Kovačica je i Udruženje žena Padina. One su se obratile lokalnoj samoupravi ovog puta, jer im je trebao nov ormar za stvari. Prema rečima članice pomenutog udruženja, Elenke Hanik, sa lokalnom samoupravom imaju odličnu saradnju i uvek im izlaze u susret. Tako je bilo i ovog puta kad su članice udruženja žena tražile ormar a do zime će im opština pomoći i da uvedu centralno grejanje u svoje proširene prostorije. Marijana Meliš kaže, da je opština uvek spremna da pomogne ovom udruženju, kao što i udruženje pomaže opštini. Članice su uvek aktivne i zaslužile su da imaju bolje uslove za rad, što će im nov ormar i grejanje svakako i omogućiti.

Na inicijativu građana Padine, opština Kovačica je takođe postavila nove klupe na trim stazi u parku iza Sportskog centra „Dolina“, kao i nove kante za otpad a postavljena će biti i rasveta, kaže pomoćnica predsednika opštine Kovačica. To će meštanima Padine omogućiti prijatniji boravak u ovom parku i rekreaciju i šetnju trim stazom.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *