U Idvoru u toku nasipanje atarskih puteva i uređenje groblja

U Idvoru su u toku radovi na nasipanju atarskih puteva kao i uređenju groblja.

Nasipanje atarskih puteva, kao i uređenje lokalnog groblja, samo su neke od akcija, koje Savet Mesne zajednice Idvor sprovodi u cilju poboljšanja života u ovom naseljenom mestu. Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Idvor, Svetislava Zakića, radovi koji se odvijaju ovih dana su bili najavljeni u prethodnim akcijama, a predstavljaju završetak radova na uređenju atarskih puteva u ataru naseljenog mesta Idvor. Sve akcije su započete početkom ove godine, kada su praktično svi poljoprivrednici iz naseljenog mesta Idvor učestvovali u akciji ravnanja atarskih puteva a nakon toga je bila i akcija nasipanja šljake na putevima, pred ovom akcijom koja se odvija sada. Zakić se ovom prilikom zahvalio kompaniji „Green life“ iz Crepaje, kao i šećerani „Sunoko“. Ova akcija je obuhvatala i nabavku i transport kamenog agregata do Idvora, koji se nasipa na atarskim putevima.

Ujedno se završavaju i radovi na kapeli u Idvoru, uređuje se i fasada a radovi su pri samom kraju. Uz radove na kapeli, opština Kovačica je opredelila sredstva da se uradi jedna staza na groblju.

Groblje je u prethodnom periodu bilo dosta zapušteno a u prethodnih nekoliko godina urađene su tri staze, zaključno sa ovom, kaže Lazički. Takođe je urađena i staza do grobnog mesta roditelja Mihajla Pupina, jer kako navodi predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor, oni ne zaboravljaju na velikane u Idvoru.

U Idvoru je bilo i nekoliko akcija, koje su izveli sami meštani Idvora, kao što je uređenje prostora u vatrogasnom domu, nabavke krsta krajputaša i uređenja prostora oko krsta, na ulasku u Idvor. Mesna zajednica pozdravlja ovakve akcije, jer zajedničkim snagama, Idvor će učiniti boljim mestom za život, kaže Svetislav Zakić.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *