DFA „Vločka“ iz Kovačice najbolji na republičkoj smotri

Veliki uspeh ostvario je za dane vikenda Dečji folklorni ansambl „Vločka“ iz Kovačice osvojivši prvo mesto na Republičkoj smotri dečjih folklornih anasambala u Aranđelovcu.

Dečji folklorni ansambl „Vločka“, koji radi pri Osnovnoj školi „Mlada pokolenja“ ostvario je 8. juna veliki uspeh na Republičkoj smotri dečjih folklornih anasambala u Aranđelovcu. Najme, ovi mladi folkloraši su u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda osvojili prvo mesto. Koreografkinje Zuzana Petrik i Vijeroslava Valovec i članovi ansambla su prezadovoljni rezultatima smotre.

Na ovom folklornom takmičenju u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda učestvovalo je 7 dečjih ansambala a u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda 11 folklora. U kategoriji gde je bila i Kovačica nastupila su i deca iz Vojke, Sokobanje, Kladova, Kraljeva, Kragujevca i domaćini iz Aranđelovca.

Folklor u velikoj meri čine putovanja koja za decu predstavljaju neverovano iskustvo. Članovi „Vločke“ uskoro ponovo putuju i to u Slovačku republiku, gde će 15. juna nastupiti u Banskoj Bistrici. Nakon Banske Bistrice, već 28. juna mališani će plesati u Dulovcima takođe u Slovačkoj republici, gde odlaze zahvaljujući osvojenom prvom mestu na prošlogodišnjem festivalu dečjih folklora „Zlatna brana“ koji je održan u Kisaču.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *