Kovačički folkloraši nastupaju u Slovačkoj

U slovačkom mestu Hrušov, na Međunarodom folklornom festivalu, ove subote učestvovaće i Dečji folklorni ansambl „Vločka“.

Dečji folklorni ansambl „Vločka“ pri Osnovnoj školi „Mlada pokolenja“ iz Kovačice, održao je generalnu probu pred odlazak na Međunarodni festival folklora regiona Hont u Hrušovu u Slovačkoj republici.

Kako navodi jedna od koreografkinja, Vjeroslava Valovec, pripremili su dve folklorne igre. Jednu sa kojom su osvojili prvo mesto prošle godine na festivalu a sa drugom su osvojili prvo mesto na ovogodišnjem festivalu, tako da obe igre su nagrađene. Pored toga, pripremili su i pevačke grupe, soliste koji pevaju slovačke narodne pesme, kao i dečji orkestar.

Kako u nastavku kaže Vjeroslava Valovec, deca vole da učestvuju na raznim folklornim festivalima, da se druže i da pokažu ono šta su naučili tokom godine.

DFA „Vločka“ trenutno broji 28 članova, u pitanju su niži razredi osnovne škole

Po povratku iz Slovačke, sledeći nastup koji čeka mlade folkloraše je nastup na Pokrajinskoj smotri dečjeg narodnog stvaralaštva, koji će biti oko 20. septembra u Vrbasu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *