Kvarove na javnoj rasveti moguće prijaviti mesnoj zajednici

Ako primetite da ispred vaše kuće ili u vašoj ulici ne radi javna rasveta, dovoljno je da na vreme prijavite kvar zaposlenima u Mesnoj zajednici u vašem mestu, a oni će dalje problem rešiti. Saradnja je bitna zbog što boljeg funkcionisanja zajednice.

Pre otprilike mesec dana javna rasveta u Kovačici je bila u kvaru na više mesta a period popravke se odužio, međutim početkom avgusta su sve ulice ponovo zasvetlile. Kako navode iz Mesne zajednice Kovačica, jedino je javna rasveta u ulici Ive Lole Ribara u njihovoj ingerencii, i tu mogu da otklanjaju kvarove u kratkom roku, dok u ostalim ulicama za otklanjanje kvarova na javnoj rasveti je zadužena firma.

Prema rečima sekretara Mesne zajednice Kovačica, Vladimira Kuharika, problem sa javnom rasvetom je nepredvidljiv. Ukoliko dođe do kvara, potrebno je da to građani što pre jave mesnoj zajednici u svom mestu, kako bi problem bio rešen u što kraćem roku. Dok je moguće da ponekad iskoči osigurač, ili je potrebna zamena sijalice, kvarovi se dešavaju najviše tokom vremenskih neprilika, oluja, neodgovornog ophođenja prema rastinju oko kuće, koje treba orezavati ukoliko je blizu kablova, kaže sekretar Mesne zajednice Kovačica. Kada građani primete da javna rasveta ne radi, potrebno je sarađivati sa zaposlenima u Mesnoj zajednici, kako bi problem bio što pre rešen. Dovoljno je kontaktirati mesnu zajednicu putem telefona ili mejl adrese i javiti približnu adresu kvara ili broj sijalice, kaže Kuharik.

Poziv za saradnju važi za sva mesta u opštini, s tim što se građani javljaju Mesnoj zajednici u svom mestu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *