Poljoprivrednici najavili posetu međunarodnom sajmu u Evropi

Nedavno je održana radna akcija poljoprivrednika u Samošu. Poljoprivrednici iz Udruženja poljoprivrednika opštine Kovačica Zemlja Banatska su krajem oktobra puno uradili na uređenju mesta Samoš.

Koristi od akcije imaće naročito svi učesnici u saobraćaju koji skreću iz Samoša prema Jarkovcu i obratno, ali i deo sela sada izgleda lepše.  Potreba za ovakvom akcijom javila se iz praktičnih razloga, naime u saobraćaju na jednom od skretanja u Samošu rastinje pored puta smetalo je vidljivost i na izvestan način ugrožavalo saobraćaj.

Istakli su da je planirana i obnova starog bunara, đerma, kako bi i mlade generacije znale kako se nekada domaćinstvo snabdevalo vodom. Nekadašnji bunar bio je višestruko koristan.

Udruženje poljoprivrednika radilo je i ravnanje atarskih puteva tokom ove godine, takođe su posetili Sajmove poljoprivrednika, a planiraju da organizuju i edukativne radionice.

Imaju u planu i nabavku priplodnih krmača za svoje članove, ali planiraju i posetu nekom od poznatih poljoprivrednih sajmova u Nitri ili Hamburgu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *