Stižu traktori iz Jarkovca!!! KAKO DO ELEKTROZAVARIVAČA?

Indijski proizvođač traktora, sa svetskim renomeom i produkcijom, saopštio je da u Srbiji namerava da otpočne proizvodnju traktora. Kupovinu IMT obavio je jer njegove mašine imaju istu platformu i kompatibilne su sa “tafe” traktorima. Takođe je izneto da će investicija omogućiti otvaranje 800 novih radnih mesta i proizvodnju od 5.000 traktora godišnje. U međuvremenu, indijski inženjeri boravili su nekoliko puta u Jarkovcu, koji u startu figurira kao mesto gde će biti podignuta nova fabrika traktora. “Tafe” je ovde kupio i plac od pet hektara.

Iz Vlade Srbije dobio sam potvrdu da će naredne godine u Jarkovcu biti otvorena fabrika i pokrenuta proizvodnja traktora – izjavio je Predrag Rađenović, predsednik srednjobanatske pogranične opštine Sečanj, nedaleko od Zrenjanina.

Najava o industrijskoj prinovi u Jarkovcu, tačnije obnovi proizvodnje u nekadašnjem pogonu IMT u ovom mestu, stigla je proletos kada je indijska kompanija “Tafe” kupila novobeogradsku fabriku traktora i industrijski ponos bivše Jugoslavije. Indijski biznismeni su za 66,8 miliona dinara pazarili brend, intelektualnu svojinu IMT i nekadašnji pogon u Jarkovcu, gde su se proizvodile prikolice i priključne mašine za traktore.

Pogoni IMT u Jarkovcu, iako stoje napušteni nekoliko godina, dobro su očuvani. Osim proizvodne hale, tu su farbara i skladišni prostor. Svojevremeno ovde je radilo od 100 do 120 radnika, a fabrika je bila poznata po proizvodnji jednoosovinskih prikolica nosivosti 3,5 tone, kao i stranica za traktorske kabine.

KAKO DO ELEKTROZAVARIVAČA

OSIM zadovoljstva, u Sečnju ne kriju ni zabrinutost kada je reč o kadrovima za buduću fabriku. Jarkovac je svojevremeno imao vrhunske elektrozavarivače, ali sada su ti majstori deficitarni i pitanje je odakle će se obezbediti.

Izvor: Večernje novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *