I ove godine bogati paketići stigli specijalno za naše mališane iz Slovačke

Zahvaljujući uspešnoj saradnji Evangelističke crkve iz Podlužana iz Slovačke i Centra za socijalni rad opštine Kovačica, iz Slovačke je dopremljeno 730 paketića namenjenih deci iz materijalno ugroženih i hraniteljskih porodica, kao i za decu sa smetnjama u razvoju.

Centar za socijalni rad Kovačice i Evangelistička crkva iz Podlužana saradnju ostvaruju već osam godina, a pored ove akcije deca iz kovačičke opštine uključena su u letnji „Kamp prijateljstva” u Slovačkoj.

U paketićima iz Slovačke za mališane iz kovačičke opštine su igračke, školski pribor, garderoba i sredstva za ličnu higijenu. Karakteristično za ovu akciju je da je svaki paketić pažljivo pripremljen i poimenično namenjen određenom detetu, u skladu sa uzrastom, interesovanjem, hobijem i njegovim potrebama.

Pomoćnica predsednika kovačičke opštine Marijana Meliš kaže da je veliki značaj saradnje sa prijateljima iz Slovačke, jer je lokalnoj samoupravi primarno da zadovolji potrebe dece iz porodica materijalno skromnijih mogućnosti, koji ne mogu deci da im priušte ovakve radosti.

Glavni organizator ove humanitarne akcije sveštenik Slovačke evangelističke crkve u Podlužanima Jozef Havrila mlađi, ističe da je od samog početka imao je u vidu značaj akcije za pomoć deci, te da je uveren da će saradnja biti nastavljena i ubuduće. U delegaciji koja je dopremila paketiće bili su još upravnik crkve u Podlužanima Jožef Hruška, direktorka Osnovne škole u obližnjem grdiću Dvorec kraj Podlužana Nadežda Sokolikova i Racka Janičova zadužena za organizaciju letnjeg dečijeg „Kampa prijateljstva“ u Slovačkoj.

– Zaista smo srećni što ćemo moći i ove godine da obradujemo i usrećimo decu iz materijalno ugroženih porodica, kao i decu na porodičnom smeštaju i decu sa smetnjama u razvoju. Zahvalnost upućujemo darodavcima iz skoro svih regiona Slovačke, koji iz godine u godinu učestvuju u akciji prikupljanjem darova i pomažu u pripremi i prevozu paketića – naglašava direktorka Centra za socijalni rad Kovačice Dušanka Petrak.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *