600 paketića ukupne vrednosti 20.000 evra za decu bez roditeljskog staranja i materijalno ugrožene

Zahvaljujući saradnji koju već 11. godina Centar za socijalni rad u Kovačici neguje sa Evangelističkom crkvom iz Podlužana u Slovačkoj i tamošnjim sveštenikom Jožefom Havrilom, i ove godine će se mnogi mališani obradovati poklonima uoči praznika, navodi Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad Kovačica.

Ove godine je, zahvaljujući zajedničkom projektu, dobijeno 600 paketića u vrednosti 20.000 evra. Paketići su namenjeni deci bez roditeljskog staranja, odnosno deci na porodičnom smeštaju, deci iz materijalno i socijalno ugroženih porodica kao i deci koja su korisnici dnevnog boravka u Kovačici.

Na svakom od paketića se nalazi ime deteta, što znači da su paketići pravljeni namenski prema potrebama, polu i interesovanju deteta. Paketiće su pravili dobrotvori, ljudi velikog srca, kao i đaci osnovnih i srednjih škola i crkvenih zajednica, kaže Dušanka Petrak.

Sveštenik Jožef Havrila nije krio zadovoljstvo što su ove godine uspeli lično da donesu paketiće za mališane, što prethodne godine nije bilo izvodljivo zbog epidemiološke situacije. Ovom prilikom, zahvalio se svima koji su učestvovali u pravljenju ovih paketića. Sa izuzetkom prethodne i ove godine zbog pandemije, godinama unazad deca iz naše opštine su boravila u kampu u Slovačkoj. Nekima je to bio prvi put da borave van granica naše zemlje. Tamo su upoznala svoje vršnjake i stekla mnoga prijateljstva. Među učesnicima kampa su i mnogi dobrotvori koji su i ove godine pravili paketiće. S obzirom na to da se međusobno poznaju, bilo im je lakše jer su znali šta treba poslati na dar određenom detetu. Paketići će od sredine decembra biti dostavljeni mesnim zajednicama te će biti uručeni pokloni deci, dok će Centar za socijalni rad organizovati dodelu deci na porodičnom smeštaju i korisnicima dnevnog boravka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *