Petar Višnjički obišao udruženja žena i udruženja penzionera: Opština će uvek pružati podršku

Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica obišao je Udruženje žena u Kovačici, Udruženje žena u Padini i Crepaji, i udruženje penzionera u Kovačici povodom državnog praznika i odneo je prigodne poklone, između ostalog i tortu sa državnom zastavom.

– Dan državnosti za nas koji smo zaposleni u opštini jeste neradan dan, ali smo ga proveli u radnoj atmosferi i to na sastanku sa penzionerima opštine Kovačica i sa članicama udruženja žena iz Padine, Kovačice i Crepaje. Razlog posete je razgovor u vezi sa planiranim projektima u ovoj godini, a s obzirom na to da opština ima otvorene aktuelne konkurse, želeli smo da proverimo kako i na koji način možemo pomoći udruženjima kako bi što bolje i kvalitetnije funkcionisala, ističe Višnjički.

Zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, obišao je udruženje penzionera u Kovačici u pratnji direktorke Centra za socijalni rad, Dušanke Petrak i Miroslava Tomaša, odbornika SO Kovačica i predsednika IO Nacionalnog saveta slovačke nacionalne zajednice. U istom sastavu obišli su i prostorije Udruženja žena u Kovačici gde je prethodne godine zamenjena klima. Članice udruženja u momentu posete bile su u poslu, pravile su medenjake. Gosti nisu smeli da odu a da ih ne probaju, svedoče članice UŽ Kovačica.

Udruženje žena u Padini obišao je u pratnji Marijane Meliš, pomoćnice predsednika opštine Kovačica, a sa članicama udruženja imali su priliku da posete i nove prostorije ovog udruženja. Predsednica Udruženja žena iz Padine istakla je da su članice ovog udruženja i osobe sa posebnim potrebama, te da se trude da kroz svoj radi utiču na inkluziju ovih osoba na ravnopravan način u društvene aktivnosti.

Vidovdanke iz Crepaje su takođe dobile prigodan poklon povodom Dana državnosti, a istakle su ovom prilikom da im je potrebna podrška putem projekata radu uređenja prostorija udruženja, te da je plan da se prostorije okreče i urede. Višnjički je istakao da sasvim sigurno pomoć opštine neće izostati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *