Uspešan koncert KUD-a „Sveti Sava“

Kulturno – umetničko društvo „Sveti Sava“ iz Crepaje održalo je koncert povodom Velikogospojinskih dana u Crepaji. Ovom prilikom, okupili su brojne goste i pokazali zašto su dobri domaćini.

KUD „Sveti Sava“ iz Crepaje sa svojim gostima organizovalo je spektakularan koncert u okviru Velikogospojinskih dana u Crepaji. Na ovom koncertu, pored tamburaškog orkestra Kulturno – umetničkog društva iz Crepaje, učešće su uzeli i članovi folklorne sekcije pomenutog kulturno – umetničkog društva, kao i njihovi gosti.

Kako navodi Relja Jarkovački iz Škole tambure KUD „Sveti Sava“, spremili su nekoliko kola, koja su izveli njihovi tamburaši. Ovog puta su nastupili u nešto manjem sastavu, jer je dosta članova na letovanju.

Kako u nastavku navodi Jarkovački, interesovanje za školu tambure je veliko i uvek ima novih članova a upis je i trenutno u toku.

Domaćini su pozvali goste iz četiri kulturno – umetnička društva sa kojima su zajedno u manifestaciji koja se zove „Vojvođanska tradicija“ a u kojoj učestvuju već 6 godina. Gosti su došli iz Gospođinaca, Iriga, Vilova i iz Novog Sada, navodi Blagica Živojinović iz KUD „Sveti Sava“.

Ovakvi koncerti su izuzetna prilika da se neguje i očuva tradicija.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *