Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović posetio opštinu Kovačicu

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović sa saradnicima je u četvrtak 31. avgusta obišao radove na rekonstrukciji saobraćajnice u Kovačici i završne radove na sportskoj sportskoj hali u Crepaji.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je 31. avgusta u poseti opštinama Opovo i Kovačica. U Kovačici je uz pratnju predsednika opštine Jaroslava Hrubika obišao radove na rekonstrukciji i sanaciji saobraćajnice u ulici Bratstva i jedinstva koji su počeli 24. avgusta. Nakon toga su dva predsednika sa saradnicima obišli završne radove na sportskoj hali u Crepaji.

Kako navodi predsednik Mirović, izgradnja sportske hale u Crepaji bi trebalo da bude završena za mesec – mesec i po dana. „Ova hala znači više dece u sportu, manje dece ispred tableta i telefona, to će značiti zdraviju decu i zdraviju omladinu“, naveo je on i dodao da je pored hale obišao i radove na rehabilitaciji i rekonstrukciji saobraćajnica u Opovu i Kovačici, gde se rekonstruišu ulice u dužini nekih 7 kilometara. Za ove radove je Pokrajinska vlada izdvojila oko 120 miliona dinara.

Prema rečima predsednika opštine Kovačica, Jaroslava Hrubika, Opština Kovačica ove jeseni planira infrastrukturne radove u svakom naseljenom mestu u opštini. U toku je rekonstrukcija i sanacija saobraćajnice u Kovačici u ulici Bratstva i jedinstva, koja se asfaltira u dužini od 510 metara. Posle toga će se raditi ulica Steve Grubanova u Crepaji, u dužini od 780 metara, u Padini ulica Maršala Tita u dužini od 520 metara i u Debeljači ulica Svetozara Markovića u dužini od 390 metara.

Ukupna vrednost radova je 52 miliona dinara, od čega Pokrajinska vlada pokriva 2/3 a opština Kovačica 1/3 sredstava. U istom odnosu Pokrajinska vlada finansira i izgradnju sportske hale u Crepaji, u vrednosti 358 miliona dinara, od koji je Pokrajinska vlada izdvojila 229 miliona a opština Kovačica 129 miliona dinara.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *